Familie Harms, Mercedes G, Lagonda

Beste Ronald, Trekstang,

Vorig weekend zijn wij met de Mercedes G en de Lagonda naar Engeland geweest. Het jaartreffen van de Lagonda Club. Met de boot over van Duinkerken naar Dover. Een super weekend, met prachtig weer en veel mooie auto’s. Tijdens het concours stonden er een 80-90 Lagonda’s opgesteld. Op de mijne hadden wij de trekstang gemonteerd met helemaal voorop (in de stekkerhouder) een aantal visitekaartjes van jou. Uiteraard veel vragen van mensen. De meest voorkomende vraag was: “dat mag toch zeker niet in Engeland”. Wel dus. Wij zijn onderweg door een aantal politieauto’s ingehaald en niet één heeft er notie van genomen. Trouwens ook niet van de ontbrekende “sleepdriehoek” achterop.

Niet ongrappig dat een vriendje van ons, waar wij vooraf aan het Lagonda weekend geslapen hebben, voor zijn eigen auto’s een universele trekstang had gebouwd. 40 jaar geleden! Met instelbare klemmen om de voorbumper van het getrokken voertuig. Hij stond versteld van de professionaliteit van jouw trekstang. Bloos je al een beetje?

Hieronder wat commentaar over mijn ervaringen:
“Een perfecte combinatie: een zware trekauto (Mercedes G) met een zware Lagonda (ca. 2.000 kg) aan de trekstang erachter. Ligt als een blok op de weg. De Lagonda volgt prima. Zelfs nauwe bochten. Alleen wel een beetje opletten omdat de draaicirkel van de Lagonda groter is dan die van de Mercedes G. Maar als je daar rekening mee houdt en de bocht met de G een beetje ruimer maakt dan je zonder auto erachter zou doen, loopt het allemaal als op rolletjes. Letterlijk. Kortom, ik ben een uitermate tevreden klant. De meest gehoorde opmerking was altijd of het wel mag. Maar als je dan het verhaal vertelt dat er veel kampeerauto’s rondrijden met een kleinere auto met trekstang erachter, roept iedereen: "ja, dat klopt. Heb ik vaker gezien”. De daaropvolgende vraag is of de tweede auto normaal volgt, zonder bestuurder erin. Het antwoord daarop is een volmondig: “ ja, gaat helemaal vanzelf; hij volgt blindelings”.

Groeten van R en S

[ Terug naar Klanten ]